vineri, 20 iulie 2012

Iubesc ceea ce sunt .

Cuvintele rănesc . Cuvintele dor . 
Deseori vorbim fără să ne gândim la consecințe . Zdrobim inima celor slabi fără să vrem și atunci când îi vedem la pământ ne dăm seama că am greșit : înțelegem că poate am exagerat , că poate inima a cedat în fața răului , că poate am uitat de unde am plecat .


M-am întrebat mereu ce înseamnă frumusețea . Mi s-a spus că frumoasă înseamnă slabă , înaltă , zâmbăreață , ochi albaștri , mâini nemuncite . Mi s-a mai spus că există puține femei cu adevărat frumoase pentru că aspectul fizic necesită sacrificii . Mi s-a mai spus că puțină carne pe ici-colo strică . Mi s-au spus atâtea lucruri încât a trebuit să privesc către oglindă și să mă întreb : frumusețea ce înseamnă ?
Frumsețea înseamnă suflet curat , suflet învingător , suflet luptător , suflet curajos , suflet muncitor , suflet iubitor . Frumos nu înseamnă slab , perfect , plat sau superficial .
Cu ce mă ajută o rochie strâmtă ( care stă bine pe șolduri ) dacă sufletul este trist ? Cu ce mă ajută o bluză decoltată dacă nu am puterea de a zâmbi ? Cu ce mă ajută tocurile înalte dacă nu am puterea de a merge înainte ?
Cu nimic . Cei care mă judecă după aspectul fizic nu au ce face , nu au timp pentru a mă cunoaște : nu au ce critica , pentru că nu mă cunosc . Și totuși o fac . O fac atunci când te reîntâlnesc după ani lumină și îți spun : "Vai , cât te-ai îngrășat ? "( tu speriată ajungi să te consideri un dinozaur ) sau "Vai , dar nu e că te-ai m-ai îngrășat ?" . Sau se poate întâmpla invers : ai slăbit și nu e bine nici așa . Pentru că acesta este adevărul : oamenii critică . Sunt întotdeauna nemulțumiți și aruncă cuvinte exact atunci când te simți mai timidă , mai nesigură , mai sensibilă .

3 comentarii :

  1. Mare dreptate din nou! Asa sunt oamenii, n-au ce face si isi bat joc si de ultima farama de putere care ti-a ramas, de ultima speranta...

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuie sa ai mai multa ancredere an tine si sa nu te intereseze parerea celoranti !Oameni asi dau cu opinia pt ca na -au timp pentru propia viata personala!Anainte

    RăspundețiȘtergere
  3. frumos zis, mai frumos nici nu se putea...

    RăspundețiȘtergere

Mergi sus!
Copyright © Eu sunt femeie