miercuri, 13 iunie 2012

Deseori ...

Vorbesc prea mult și spun lucruri de care îmi pare rău .
Te rănesc pe tine , îmi rănesc inima și pe cei din jur .
Deseori vreau doar să fiu sinceră și să spun ceea ce gândesc  .
Știu , pe lângă tine eu sunt cea impulsivă , cea care alungă lumea dar apoi se topește de dor .
Deseori mă conving că am dreptate , că ți-am arătat tot ce am mai bun .

Dar nu este adevărat : lângă tine descopăr zilnic lucruri frumoase , lângă tine mă simt ca o floare , lângă tine văd doar soare , lângă tine am înțeles cât de importante sunt greșelile atunci când înveți din ele .

luni, 11 iunie 2012

Când este liniște ...

Privind calendarul mi-am dat seama că trec zilele , trec lunile , trec anii și din păcate timpul nu ne lasă să ne bucurăm de viață . Trăim și zile bune , trăim și zile rele dar important este că reușim să trecem peste ele .
Numesc rele zilele în care ne simțim greșite , ne simțim pe dinafară , ne simțim complicate și neînțelese .
Sunt momente în care sunt mai critică cu mine decât sunt alte persoane străine pentru că știu cine sunt , îmi cunosc limitele și nu înțeleg ce mă reține . Îmi dau seama că deseori vreau doar să îmi apăr inima de oameni care nu mă merită , de situații care mi-ar face rău , de amintiri și dorințe care par atât de dulci dar în scurt timp vor avea un gust acrișor . Mă simt o egoistă atunci când prefer să sufăr în liniște decât să arăt lumii întregi cât de mult doare trecutul , cât de mult doare singurătatea și cât de mult doare nesiguranța .Cine nu a fost măcar o dată judecat pentru aspectul fizic ?
Cine nu a fost măcar o dată criticat pentru că ori s-a îngrășat ori a mai slăbit ?

În viața mea mereu m-am înfruntat cu părerea celorlalți .
Au fost momente în care mă simțeam scufundată într-o mare plină cu oameni falși și inculți , care nu știau decât să te judece după o înghețată mâncată în plus . Acești oameni te făceau să crezi că nu erai frumoasă ... când pentru ei frumusețea se rezuma la o rochie strâmtă sau la un număr mic pe cântar . 
Ca oricare femeie am reușit să mă trezesc și să îmi dau seama că frumusețea înseamnă zâmbet , simplitate , fericire , iubire și siguranță . Ești frumoasă atunci când te placi așa cum ești , atunci când poți mânca o înghețată fără remușcări , atunci când dovedești celor din jur cine ești si ce poți face , atunci când te iubești și emani doar fericire . Sentimente.

Deseori simt cum speranțele se desprind din mine  .
Un sentiment de care mereu mi-a fost frică , un sentimente de care mereu m-am ascuns : teama de a nu face destul pentru cei care mă iubesc , teama de a reunța atunci când abia ating succesul , teama de a nu mă bucura de viața  .
Înconjurată de chipuri frumoase și blânde , deseori simt că nu mai am răbdare .
Nu mai am răbdare să ascult problemele celorlați pentru că mă simt greutatea gândurilor mele , nu mai am răbdare să ascult sfaturile celorlați pentru că deseori ei nu știu ce simt , nu mai am răbdare să îmi recunosc greșelile pentru că oricum mă simt judecată . În așa momente îmi amintesc că , deși am vrut să dovedesc celor din jur că pot mai mult și slavă Domnului am reușit , încă mai sunt o copilă care are nevoie de susținere . Încă mai mă ridic cu genunchii zgâriați de cimentul încălzit de lumina soarelui și mă îndrept cu lacrimi sărate către cei care ma iubesc .

Mergi sus!
Copyright © Eu sunt femeie