vineri, 28 decembrie 2012

Gândurile unei femei VICând mi-a fost greu, când am vrut să plâng, când eram dezamăgită de cei care mi-au promis clipe de amor și m-au lăsat să aștept într-un colț pentru o clipă de atenție, când am pus la îndoială cine eram și încercam să mă redescopăr, când simțeam că nu mai pot m-am sprijinit de educația mea, de visele mele și de cei care m-au susținut întotdeauna.
" Ești o persoană atât de complicată. Fiecare virgulă pentru tine este importantă. Fiecare punct trebuie pus bine la locul său. Fiecare frază trebuie cântărită bine când sunt pe lângă tine. " - adevărat, sunt cea mai complicată femeie. Sunt un cocktail de vise, de speranțe, de așteptări și noi provocări. 


Am învățat să mă plac așa cum sunt cu puțin timp în urmă, când am renunțat de invidii copilărești, am înțeles că suntem toate frumoase în felul nostru. Mama deseori îmi spunea că trebuie să ne îngrijim pentru noi, nu pentru a fi pe placul altora sau pentru a demonstra ceea ce nu suntem. 
Există momente în care mă rujez și mă aranjez doar pentru a spăla câteva vase sau pentru a șterge praful.
În alte momente mă ascund sub haine comode pentru că mă simt puturoasă.
Fiecare moment mă reprezintă. Fiecare gând mă reprezintă.
Când mă simt demoralizată probez haine nepurtate de mult timp sau ascult ritmuri pe care mi-am dansat viața, așteptările și visele.

joi, 27 decembrie 2012

Prietenie sau cunoștință?
M-am împrietenit cu oameni. Le-am dat tot ce aveam mai scump și mai curat: încrederea. I-am ascultat când totul era prea greu și complicat, i-am ridicat când greutățile le oboseau umerii, i-am susținut cu vorbe sincere, i-am iertat pentru că îmi păsa.
M-am împrietenit cu oameni. Oameni pe care îi consideram persoane frumoase, suflete curate. Oameni care credeam că vor crede în mine, mă vor susține. Oameni care părea născuți pentru sufletul meu.
A durat o clipă, o secundă, o greșeală. 
Brusc și-au dat măștile jos, s-au așezat în fața mea ca niște fiare la pândă. M-au lovit când nu mă așteptam, m-au lovit pe la spate, fără să știu, fără să mă pot apăra.
M-am împrietenit cu oameni care n-au înțeles cine sus, oameni care s-au ascuns în spatele unui chip angelic pentru a mă lovi cu cuvinte prea grave, minciuni peste minciuni.
Cine suntem? Cine îmi este prieten? Prieten îmi este cel care mă susține indiferent de situație. Prieten îmi este cel care nu mă judecă, încearcă să înțeleagă. Prieten îmi este cel care nu mă ridică în slăvi, mă critică pentru a-mi face un bine. 
În viața mea m-am împrietenit cu mulți oameni și am învățat să fac diferența dintre cunoștințe și prieteni. 

Mergi sus!
Copyright © Eu sunt femeie