vineri, 14 iunie 2013

Am ales ...
Mi-am propus să mă iubesc mai mult, să cred în ceea ce vreau să devin, să nu renunț în fața obstacolelor, să plâng mai puțin, să nu ascult bârfele altora, să nu mai cred în prietenii trecătoare.

Am ales. Aleg iubirea, aleg încrederea, aleg respectul.
Am ales. Aleg să uit persoanele care mi-au făcut rău, aleg să uit unde am greșit dar să înțeleg ce am greșit, aleg să zâmbesc mai mult și să-mi văd de drum, să nu plec urechea la critici fără rost, să-mi iubesc defectele, să-mi apreciez caracterul și cei care vor să mă schimbe n-au ce căuta în viața mea.

Am ales să merg pe drumul meu și voi lua cu mine doar amintirile plăcute. Am ales să mulțumesc vieții pentru că, deși am pierdut, mi-a dăruit ceva mai frumos și de fiecare dată m-a surprins.

Am ales să nu plec capul în fața celor care nu mă cunosc, să nu mă las pusă la zid, să n-am așteptări, să ofer șanse noi și să iubesc din nou pentru că am o nevoie absurdă de a iubi. Am o nevoie de dragoste, de îmbrățișări, de zile petrecute în doi, de înțelegere, de fericire.

Mama dragă
Am crescut pe lângă mama, am admirat-o când se pregătea pentru o petrecere, am admirat-o când se pregătea pentru muncă și îmi placea la nebunie să folosesc parfumurile ei preferate.
Când eram singura acasă, probam hainele ei și visam ca într-o zi să devin și eu o doamnă frumoasă, elegantă și sinceră, ca mama mea.
Am crescut pe lângă mama ș-am învățat ce înseamnă să fi un om diplomat, să asculți înainte de a vorbi, să ierți și să treci peste gesturi neplăcute dar să nu uiți, să zâmbești tuturor, să ajuți când nu ți se cere, să iubești ceea ce-ți place și să trăiești viața.
Mama întotdeauna a avut vise mari pentru mine, vise care la un moment dat mi se păreau imposibile, fie pentru că întotdeauna m-am simțit mult prea complicată, fie pentru că sunt o fire schimbătoare și deseori nu știu ce vreau.

Am crescut pe lângă mama și astăzi, când ne plimbăm pe stradă sau stăm de vorbă cu prieteni sau necunoscuți, ni se spune că avem același zâmbet, aceeași privire, același comportament.
În timp am înțeles cât sunt de norocoasă pentru că am avut parte de părinți tineri și Dumnezeu mi-a oferit o mamă, o amică și o soră.
Am crescut pe lângă mama, am învățat să mă iubesc datorită mamei mele care m-a făcut să înțeleg că sunt un om iubit și că acasă întotdeauna mă vor aștepta persoane care-mi vor binele, îndiferent de ce s-ar întâmpla.

Am crescut pe lângă mama și astăzi știu că prin munca ei, prin sacrificii și lacrimi, am devenit oglinda ei.


luni, 10 iunie 2013

Răsăritul inimii
Când îmi spuneau că libertatea este importantă, n-am vrut să cred.
Când îmi spuneau că trebuie să trăiești fiecare clipă, mi se părea riscant.
Când îmi spuneau că trebuie să accepți iubirea altora, mi se părea că nu merit atât de mult.Elena - Ecou


Mi-am răscolit prin suflet și am înțeles că este bine așa: esti minunat să te simți importantă pentru altcineva, să descoperi lucruri noi în comun, să te ascunzi în brațele sufletului pereche și să trăiești pur și simplu clipa.
Este minunat să te simți liber/ă deși vă leagă sentimentele, să te aștepți la puțin și să descoperi că acele gesturi valorează enorm de mult, să priveși înainte și să simți că ești pregătit/ă pentru un nou început.

Când mă simțeam pierdută, mi-ai oferit o nouă șansă.
Ce va urma? Un răsărit al inimii.

Mergi sus!
Copyright © Eu sunt femeie