sâmbătă, 26 octombrie 2013

Jurnal de noapteAm întâlnit oameni care au străbătut străzile sufletului meu cu pași grei; în urma lor a rămas mult noroi, multă durere și dezamăgire. A trebuit să-mi vindec singură sufletul, să înțeleg, să uit și să iert.

Am întâlnit oameni de la care am avut ce învăța, oameni care mi-au oferit mult într-un timp foarte scurt, suflete curate care au știut să mă asculte, persoane care mi-au colorat sufletul cu flori superbe, cu amintiri prețioase.

Am cunoscut indiferența celor pe care i-am respectat și ajutat cândva,
am cunoscut păcatul minciunii,
am cunoscut prietenia adevărată,
am înțeles că oamenii naivi sunt cei care au de suferit,
am înțeles că orice ai face pentru un om nu este de ajuns atâta timp cât nu ești acolo, la momentul și locul potrivit. 

marți, 22 octombrie 2013

Rânduri pentru mama ...

Când mi-a fost frică de eșec, când m-am simțit a nimănui, când m-am simțit trădată, călcată în picioare și supărată, sufletul meu știa că există un singur om care mă va înțelege, mă va asculta până în zori, mă va proteja, mă va corecta cu multă răbdare și iscusință. 
De mic copil am numit-o mamă. Apoi mi-a devenit prietenă și am înțeles că este baza mea, mama mea reprezintă tot ce este mai frumos în mine.
Apoi mi-a devenit sprijin și am înțeles că ea nu mă va judeca, în brațele ei întotdeauna găsesc liniștea de care am nevoie, bunătatea pe care greu o găsesc la oamenii din jur.

Apoi mi-a devenit soră pentru că am înțeles că avem secrete pe care le știm doar noi două, avem lecții de viață din care am învățat împreună, avem greutăți peste care am trecut: eu m-am sprijinit pe umărul ei, ea s-a sprijinit pe zâmbetul meu.

Mă întreb mamele de unde au atâta energie. Mama mea nu stă niciodată, doar când îi cer să se oprească, când am ceva să-i povestesc și am nevoie de părerea ei.
Mama mea este un înger coborât din cer, un Înger trimis de la Dumnezeu pentru a ne proteja de ceilalți.

Și mă întorc în brațele mamei mele cum se întoarce o rândunică după luni de zbor, obosită, amărâtă, cu sufletul greu.

Bonjurică, dragostea mea.

                                            - Bună dimineața, vrei să bei o cafea?


"Trezește-mă cu un sărut, deschide-mi ochii cu vorbe dulci, ridică-mă din pat cu promisiuni, invită-mă la o cafea și spune-mi că mă iubești, din nou, la infinit. 
Să înceapă o nouă zi, să înceapă căutarea, dorul și așteptarea."
Aș vrea să-ți spun multe dar îmi este de ajuns să știu că ești aici, că suntem noi doi și știu că destinele noastre s-au întâlnit pentru că așa ne-a fost dat de la Dumnezeu. Ca doi îngeri căzuți din cer, ne-am sprijinit, ne-am vindecat aripile și acum sunteți pregătiți pentru un zbor minunat către infinit.

Îmi beau cafeaua și te privesc în ochi. O mie de gânduri, sentimente, vise îmi răscolesc sufletul.
- Da iubire, să pui mai mult zahăr.
Știu, în cafea întotdeauna pun puțin zahăr pentru că știu că el îmi îndulcește dimineața. Este momentul în care mă simt iubita lui, diminețile cu el sunt preferatele mele.
- Ți-am zis astăzi că te iubesc?
Aș vrea să nu uiți asta când ceilalți îți vor face rău, când te simți rănit sau înșelat, să nu te simți al nimănui. Amintește-ți că eu sunt aici, că pentru orice problemă vom sta de vorbă în fiecare dimineață, la o cafea îndulcită cu dragostea noastră, oricum zahărul nu face bine.

Ce am? Cine sunt?

Am puterea unei furtuni,
am speranța unui om credincioș, 
am mândria unei războinice, 
am oboseala unui om muncitor, 
am caracterul părinților mei,
am dezamăgirile unui trecut ce-mi aparține, 

am dragostea ce-mi vindecă sufletul,
am frică de Dumnezeu și atât,
am încredere în priviri și fapte pentru că-mi ascult sufletul,
am voce pentru a cânta, pentru a țipa lumii cine sunt cu adevărat,
am uitat ce era de uitat,
am iertat ce era de iertat,
am plâns ce era de plâns,
am realizat că viitorul meu este aici, depinde de prezentul meu.

Eu sunt femeie, am defecte, am calități, am chef să plâng până când lacrimile se vor usca, am chef să plâng de fericire, am chef să fug, am chef să mă pierd. Eu sunt femeie, întreb și cer răspunsuri. 

Mergi sus!
Copyright © Eu sunt femeie