sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Explicații


"- Dar Dvs. sunteți din străinatate?!?!
- Da, sunt româncă."

Dar așteaptă să termin, să-ți povestesc câte ceva despre țara mea. 
România nu înseamnă hoți, țigani sau ticăloși. Ne ascundem printre Balcani, avem o mare, nu este un lac, avem câmpuri împodobite cu flori și multă iarbă verde, avem tradiții, avem mănăstiri, avem dansuri populare și oameni frumoși, luptători, care știu ce înseamnă munca
 adevărată.
În țara în care m-am născut, tinerii luptă pentru un viitor mai frumos, dau din coate printre obstacolele de zi cu zi, au absolvit facultăți și n-au fost răsfățați.
Știi ce-mi place la țara mea? Că am crescut cu nimic, am învățat ce înseamnă educație, am înțeles că din nimic trebuie să facem totul, de fiecare dată am luat-o de la început, am avut putere.
Nu ni s-a dăruit nimic, deși am fost judecați, am plecat prin lume, pentru siguranța celor dragi.
În România vei cunoaște femei puternice, bătrâni modești, multă sărăcie și spirit muncitoresc.
Nu, nu locuim în corturi, locuim în blocuri.
Nu, nu ne jucăm cu cuțitele, ne jucăm șotron.
Nu, nu suntem oameni răi dar am învățat să protejăm ce este al nostru pentru că ne-au păcălit prea mulți, ne-au făcut de râs de prea multe ori.
Dacă v-am răpit prea mult timp, eu mă scuz. Dar vroiam să știți ce înseamnă cu adevărat România.
Și privește-mă acum, ți se par un om rău? Îmi reprezint țara, muncesc, învăț, mă întrețin, nu fur, îmi văd de treaba mea și pretind să nu fiu judecată greșit pentru că în fața Domnului pot sta cu fruntea sus.

Jurnal de dimineață


Când iubești un om, îl sprijini, îi asculți dorințele, îi hrănești speranțele și încerci să-l ajuți cum poți.
Când iubești un om, iubit sau prieten, nu-l judeci, nu-l tragi la socoteală, încerci să-l înțelegi și să-l corectezi. Nu vei încerca să-l schimbi sau să-l faci de râs în fața prietenilor. Nu vei pune pe masă griji sau secrete ascunse sub apropo-uri deplasate.
Când iubești un om, devii incert și firav, pentru că te simți legat și orice s-ar întâmpla, te simți responsabil, te simți puternic și realizezi că fericirea trebuie protejată și întreținută.

Nu mi-am dorit niciodată să trăiesc un basm; mama întotdeauna a avut multe prietene, așa că am crescut printre tot felul de povestiri. Trăiri frumoase, trăiri neplăcute, povești de dragoste trăite în taină sau afișate oriunde și oricum.
Nu există cuplul perfect; există cuplul potrivit. Să ne înțelegem din priviri, să uităm supărarea peste noapte, să ne retragem într-o lume a noastră, să ne bucurăm de clipele împreună, să fim doi opuși care au decis să se unească pentru a face ceva frumos.
Domnișoarelor, îndrăgostiți-vă de cei care vă respectă cu adevărat și nu vă trageți sufletul la răspundere: iubim fără motiv, din dragoste facem nebunii. Dragostea este ca un război: justifică mijloacele. Bărbatul potrivit trebuie să vă respecte, să vă înțeleagă, să aibă timp pentru a vă asculta, să aibă timp pentru o plimbare, să vă surprindă cu un trandafir într-o zi normală, să vă sărute fruntea, să vă fie iubit, prieten și frate.
Dragostea nu înseamnă perfect, înseamnă fericire.
Când iubești, te pierzi în ochii persoanei iubite.

Amintiri din copilăriePrivirea bunicului meu spunea totul, nu aveai nevoie de cuvinte pentru a înțelege cât de mult o iubea pe bunica. 
O iubire ca în povești, construită cu înțelepciune și multă răbdare. Când am crescut și-am realizat cât de mult însemna pentru mine, l-am întrebat ce înseamnă să iubești. M-a privit în ochi și mi-a spus:
"Mărie, bărbatul potrivit este cel care nu pretinde să știi tot, va învăța cu tine. Când iubești, devii răbdător, nu te grăbești. Femeia este un dar de la Dumnezeu, trebuie să-i vorbești frumos. Te-ai certa cu un înger? L-ai supăra? Ai țipa la el?"

Ai grijă cui oferi dragostea ta.

Mergi sus!
Copyright © Eu sunt femeie